Saturday, March 14, 2009

你咪理, 我愛你, 死未? (喪愛甜心版)


日期: 13/03/2009
地點: 香港演藝學院歌劇院
人物: 4 條茂李

一般般,
冇乜驚喜.
不過有幾幕都幾好笑.

突然間不能一心二用,
專注聽歌詞又睇唔到戲 :p
個心偏愛二汶的歌聲 (不過交唔到戲 :p),
好響亮!

最得著係覺得寧願中間後啲都好過前排側位.
---------------------------------------------------------
你咪理, 我愛你, 死未? (喪愛甜心版)
一個笑中有淚、觸動心靈、以鋼琴小提琴現場伴奏的百老匯歌舞劇!
此劇原著(英文版) 於96年起在美國外百老匯連續公演至今,由風車草劇團公演的全球首個授權中文版《你咪理,我愛你,死未?》更是三度公演均告爆滿!
原著英文歌詞句句一針見血,由王祖藍執筆之中文歌詞同樣鬼馬抵死,今次「喪愛甜心版」演出班底除了風車草劇團的梁祖堯、邵美君及湯駿業外,還特別邀請了at17的林二汶參與演出!導演乃Peter Jordan,並由張錦程擔任聯合導演,務求加愛情感覺,要入場人士感同身受,隨時喊餐飽,笑到夠!
《你咪理,我愛你,死未?》網頁: www.windmillgrasstheatre.com

No comments:

Blog Widget by LinkWithin